kokaplatz

PRENESENO

»Pasji drek v glavo! (zelo sem jezen!)

Komentiraj

Objavil/a chef 23.06.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Fenomeni, miks

Ko vidim naslednjega idiota, ki v urbanem okolju za svojim psom ne pobere iztrebkov, obljubim, da bom drek prijel v roko in ga zadegal primitivcu v zahojeni ksiht, brez milosti, brez opozorila. …«

Tole je preneseno z bloga, na katerem ne komentiram, ker so mi na njem skenslali »mislim, da dva prispevka«, ki sta bila povsem korektna, nista pa se ujemala z uredniško politiko blogerja.

Če je že tema nekje načeta in če se s trditvami strinjam, ne bi bilo prav, da ideji ne dam povsem osebne podpore, PA RACIONALNOST GOR ALI RACIONALNOST DOL.

Morebiti boš gor plačal, a ta vprašanja je treba internacionalizirati z odmevnim osveščanjem.

Bodi pa pozoren in daj človeku čas, da v žepu najde vrečko in pobere.


Morda je še kak lastnik, ki ob pobiranju zlahka bruha (kot jaz: nekoč sem ponudil nekomu, ki je bil brez denarja, vrečko in deset evrov, če bi pobral – kanta za smeti je bila petnajst ali dvajset metrov vstran, pa ni, čeprav dela na takem delovnem mestu, da ne bi smel imeti drugih težav kot »kdor ponuja 10, bo dal tudi 20«  //kaj bi naj? Pustil, šel tistih 400 metrov  domov po »prvo pomoč, jo pripeljal na lice mesta in je počistila) in se mora psihično pripraviti.

:mrgreen:

Drugače pa (za lažje razumevanje):

- moja pesa kaka na domači travici in dnevno za njo poberem (sem pa, da nimam pretiranih težav z lastnim želodcem, za dejavnost opremljen z lopatico in ne le z vrečkami) ali v redkih primerih zelo redkih izločkov – splaknem /doma pač imamo tudi pribor za zalivanje);

- na sprehodu, pa izjemoma opravi veliko potrebo le na posestvu kmetije, z lastnikom katere sem se dogovoril, da je dejavnost dovoljena in mu dajem minimalno odškodnino za uporabo zatišnih kotičkov;

- finese za poznavanje pasjih navad in potreb, pa so vsakemu lastniku znane in ponavadi točno ve, kje in kdaj se bo zgodilo, kar načrtuje – že takrat, ko psa spusti, da ta spusti.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “”

  1. niko komentira:

    Če me je kdo narobe razumel: OBVEZNOSTI DO ČLOVEKA, DO ŽIVALI, DO ČESARKOLI SO OBVEZNOSTI, KI JIH JE ČLOVEK SPREJEL.

    In zaradi odgovornosti do te vrste obveznosti je človek človek. Ko začne svoje sposobnosti uporabljati za to, da se dogovorjenim in sprejetim odgovornostim izogne, se s tem začne razčlovečevati.

Leave a Reply

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !